Träning och plastikkirurgi

Det finns olika anledningar till att man söker sig till plastikkirurgi; det kan vara både av estetiska och rekonstruktiva orsaker. Oavsett orsak är en vanlig fråga bland kunderna hur träningen påverkas efter ingreppet.

Börja lugnt

Svaret kring träning efter plastikkirurgi handlar helt om vilken typ av operation du har genomgått, men även vilken typ av träning det är du vill utföra. Mindre ingrepp i ansiktet brukar inte utgöra några risker träningsmässigt, men för att vara helt säker behöver du diskutera det med läkarna på kliniken. Har du valt att vända dig till Akademikliniken kan du vara trygg i att både behandlingar och kunskapen är gedigen och djup, vilket gör att de kommer ha svar på alla dina frågor.

Den typ av plastikkirurgi som är mer omfattande eller djupgående kommer påverka hur du mår efteråt, och det tar ofta en del tid innan din kropp har läkt och kommit i balans igen. Detta gör att du automatiskt inte kommer vara så intresserad av träning under den här perioden, däremot är det viktigt att prata med din läkare innan du sakta börjar återgå till träningen, så att du inte skadar dig eller påverkar resultatet av kirurgin.

Generellt kan man ändå säga att det alltid är bra att röra på kroppen, och vissa läkningsprocesser går bättre om du försiktigt belastar kroppen än bara sitter stilla. Har du möjlighet att springa eller gå snabba promenader så kommer det vara bra för din kondition, något som i sig är en av de bästa grunderna för långsiktig hälsa som finns.

Rådfråga alltid din läkare

Det viktigaste när det kommer till plastikkirurgi och träning är dock att alltid prata med din läkare innan du går tillbaka till din träning eller börjar aktivera dig mer efter ett större ingrepp. Vår artikel kan bara ge generella tips, men din hälsa går alltid först och därför är det viktigt att du har en positiv kommunikation med experterna – i det här fallet dina läkare på kliniken – innan du utsätter din kropp för träning. Men med rätt typ av återgång kommer du inom kort kunna träna som du gjorde innan ingreppet, och fortsätta hålla dig frisk och hälsosam.

morningtime-lite