Padeltips för nybörjare

Att padel är den nya trenden inom träningsvärlden har nog inte undgått någon. Padel är nog just nu den snabbast växande sporten och den har verkligen tagit svenskarna med storm. Det är en väldigt social sport som inte alls blir enformig eller tråkig. Padel passar också det allra flesta. Tröskeln för att komma igång med padel är väldigt låg. Om du ska testa padel för första gången finns det några bra nybörjartips. Du ska välja ett bra padelracket för att få en bra spelupplevelse. Om du har ett nybörjarracket som är lätt att spela med kommer det att hjälpa dig att få ett bättre flyt i spelet. Det finns tre olika typer av padeltacket, runda, diamantformade och droppformade. Som nybörjare är det bäst att välja ett racket som är runt med en mjuk kärna. En sådant racket är förlåtande vid felträffar och skonsam mot din arm.

Använd rätt skor och lär dig grundslagen ordentligt

Att använda rätt typ av skor är också bra för spelupplevelsen. Padel är en sport där du gör snabba förflyttningar men även tvära vändningar och hopp. Det ställer höga krav på skorna. Om du ska spela regelbundet är det en bra idé att skaffa riktigt bra skor. Det finns vissa basslag i padel som kan vara bra att känna till när du ska börja spela. Några grundslag är forehand och backhand. Ta dig tid att lära dig slagen ordentligt eftersom det kommer gynna din spelutveckling.

Ta padellektioner om du vill utvecklas

Det kan vara en bra idé att ta några padellektioner om du verkligen vill spela mer när du har testat. Att ta lektioner gör att du kan utvecklas i spelet snabbare och ju förr desto bättre med lektioner innan du har hunnit lära in fel tekniker. Något som är väldigt viktigt innan du ska börja spela en padelmatch är att du värmer upp ordentligt. På så sätt kan du förebygga många skador. Ett annat tips är att ta med dig en vattenflaska. Det är en svettig sport och då är det bra att fylla på med vätska, speciellt på sommaren när det är varmt.

morningtime-lite