Träna dig smartare

Vi har alla varit där. Försöker att utföra ett helt vanligt jobb men det verkar liksom som om hjärnan inte riktigt hänger med. Det finns dock ett sätt att träna upp koncentrationen på ett ganska enkelt sätt och det är genom god sömn och träning.

Att träna frigör endorfiner i hjärnan så att du känner dig gladare men om du tränar regelbundet så kommer du även att känna dig mer fokuserad på det du gör. Det betyder att om du har ett jobb som innebär att du måste aktivera hjärnan mer än vanligt så kan det vara en väldigt god idé att börja gymma eller springa ute i löpspåret. Du kanske är copywriter och känner att du får skrivkramp oftare än vanligt? Då är det dags att ta itu med konditionen. Till hjälp kan du även ta Cowrites verktyg på https://cowrite.com/sv/ som är ett utmärkt hjälpmedel när du behöver automatisk skrivhjälp.

Även du som är läkare, forskare eller advokat, ja till och med lärare – många yrken kräver stor koncentration. Med träning fyller du det tomrummet, åtminstone till en del.

Vilken träning är bäst?

Vilken träning lämpar sig bäst för att bli smart och för att känna sig yngre i sinnet? Ja, egentligen all träning men en kombination är det allra bästa. Träna styrka minst en gång i veckan, gärna två, och kör ett par cardiopass också. Men en typ av träning som är något av det viktigaste för både kropp och knopp är faktiskt vardagsmotionen.

  • Med vardagsmotion menar vi att du ska ta trapporna istället för hissen när du går in i byggnader eller hemma hos dig.
  • Att du ska gå eller cykla till arbetsplatsen.
  • Att du gärna får bära tunga kassar då och då när du är och handlar istället för att be om hemleverans.
  • Undvik att ta bilen för mycket.
  • Städa bostaden grundligt då och då.
  • Påta i trädgården och utför trädgårdsarbete som att beskära grenar, kratta löv, klippa gräset med mera.
  • Gå ut och lek med ditt husdjur om du till exempel har hund. Även katter gillar lek inomhus. Passa även på att leka med barnen utomhus om du har barn.

Glöm inte vilan

Lika viktigt som det är med träning, lika viktigt är det också att vila mellan varven. Unna dig en stunds avkoppling varje dag och se till att du sover ordentligt. Om du tycker att du har stressat lite för mycket på sistone, boka in en spa-helg med tjejerna eller tappa upp ett mysigt bad med skum och levande ljus hemma.

morningtime-lite