Protein – nödvändigt eller inte?

Det har länge varit mycket tal om protein i samband med träning och även en hel del andra typer av kosttillskott. Många ställer sig frågan om det är nödvändigt att ta alla dessa tillskott och sanningen är att det beror helt på vilken typ av mål man har.

Protein är kroppens byggstenar och ser till att musklerna får näring nog att växa. Att använda sig av proteinpulver eller shakes är ett bra sätt att få snabbare effekt på sin träning, men det går minst lika bra att se till att man äter rätt typ av kost. Måltider som är fulla med kyckling och grönsaker innehåller en hel del protein och tränar man en lättare typ av styrketräning eller motionerar, så är proteinpulver egentligen helt oviktigt.

Det finns dock en hel del fördelar med proteinpulver för den som inte äter ordentligt med protein. Näringsämnet ser till att musklerna inte bryts ned i samband med träning eller viktnedgång och är ett snabbt sätt att få i sig alla ämnen som musklerna behöver. På marknaden finns det ett flertal olika produkter som innehåller protein och man kan själv välja om man vill ha ett kosttillskott med flera olika ämnen, eller om man vill ha rent protein.

Som tidigare nämnts är proteinpulver inget som egentligen behövs om man ser till att äta korrekt. Vill man ändå testa på produkten är det viktigt att se till att man läser ordentligt på förpackningen om hur pulvret ska blandas. För den som försöker gå ner i vikt är det också viktigt att se till att kolla hur mycket kalorier en portion innehåller, eftersom kaloriunderskott är A och O för att gå ner i vikt.

morningtime-lite