Gå ner i vikt med träning

Det är inte ovanligt att man vill gå ner i vikt och därför väljer att börja träna. Idag är det många människor som lider av övervikt och tyvärr så är detta ett hälsoproblem som bara kommer längre och längre ner i åldrarna. Unga och barn rör sig inte lika mycket nuförtiden och maten är inte alltid den mest nyttiga.

Det första man bör tänka på när man vill gå ner i vikt är kaloriintaget. Ingen människa är unik på denna punkt och för alla gäller regeln att man behöver förbruka mer kalorier än vad man får i sig. Att räkna kalorier är kanske inte det absolut roligaste, men tack vare dagens teknik finns det många bra appar och program på mobilen eller datorn som hjälper till på vägen.

För att gå ner i vikt behöver du inte spendera timmar på gymmet. Vanlig motion fungerar minst lika bra och det viktigaste är att man har koll på kaloriunderskottet. Man bör först räkna ut hur mycket kalorier som man gör av med i vila. Med vila menar man om man spenderar en hel dag i sängen, utan minsta ansträngning. Kroppen förbränner nämligen en hel del kalorier bara av att finnas till.

En viktnedgång på 1 kilo i veckan kräver att man har ett kaloriunderskott på 1000 kalorier om dagen. Detta kan dock vara svårt att uppnå och en betydligt lugnare viktnedgång brukar ligga på cirka 0,5 kilo i veckan. För detta krävs det enbart ett underskott på 500 kalorier om dagen och med hjälp av träning och rätt typ av mat så lyckas de allra flesta gå ner i vikt på rätt sätt.

All träning och motion förbränner kalorier. Det kan handla om allt från att städa hemmet, leka med barnen eller ta en tur ner till tvättstugan. Man kan också välja små, enkla knep som att ta trapporna istället för hissen eller att byta ut läsken mot färsk juice eller vatten. Har man inte haft koll på kalorier och träning innan är det inte säkert att man vet hur mycket man får i sig. En skiva ost kan verka oskyldig, men innehåller faktiskt så mycket som 101 kalorier. Detta kan göra de allra enklaste mål till anledningen att du inte förlorar någon vikt eller ökar i vikt.

morningtime-lite