Fördelar med att träna med PT

PT står för personlig tränare, och det finns många fördelar med att anlita en professionell tränare att hjälpa en med ens träning – oavsett vilket stadium i sin träning man befinner sig i.

Om man är nybörjare kan en PT till exempel hjälpa till med att lägga upp ett träningsprogram som kommer att leda till att man uppnår målen med sin träning. Detta är en stor fördel, då det annars är lätt att man tar i för mycket eller för lite med sin träning, vilket antingen leder till att man inte får de resultat man vill ha, eller till att man överanstränger sig och därmed skadar sig.

Även om man har tränat i många år kan man också ha nytta av en PT:s hjälp. Kanske fick man till exempel en bra start på sin träning, men känner senare att man inte längre får samma resultat. En PT kan se över ens kost och träningsvanor, och avgöra vad som skulle behöva förändras för att träningen ska vara fortsatt lika effektiv. Det finns alltid små detaljer man kan förbättra för att göra vissa övningar jobbigare och för att ha en mer korrekt teknik, som ökar träningens effektivitet. Att anlita en PT efter att man har tränat en lång tid kan också handla om att man helt enkelt har tröttnat på att göra samma träningspass om och om igen, och vill ha hjälp med att få tips på nya övningar eller träningsmetoder. Alla behöver ju ny inspiration då och då för att känna sig motiverade. Av samma anledning – motivation – kan det vara bra att inte bara anlita en PT under ett eller några få pass, utan återkommande under en längre period. Genom att träffa en PT ett par gånger i månaden under ett år eller längre tid har man någon att ”stå till svars för” gällande sin träning, vilket gör att det kan vara lättare att hålla motivationen uppe och inte ge upp med träningen – för då måste man ju förklara sig för sin PT.

Om man tränar inför en tävling eller ett lopp är en PT också det perfekta sättet att förbereda sig, eftersom PT:n kan se till att träningen och kosten är optimerad för att man ska nå sin toppform lagom till loppet eller tävlingen. När man tränar så intensivt kan det också vara oumbärligt att ha en kunnig PT med sig som kan övervaka träningen, och se till att man håller rätt form för att undvika skador. Av samma anledning är det bra att ha en PT med sig när man är nybörjare, för att man ska lära sig rätt form från början.

En nackdel med att träna med en PT är dock att det är dyrt. Om man ändå tycker att fördelarna uppväger denna nackdel, kan man alltid kompensera för PT-kostnaderna genom att spara in pengar på andra sätt. Man kan till exempel försöka köpa så mycket som möjligt begagnat, som kläder, möbler och träningsredskap. Du kan enkelt söka efter alla dessa saker och mer på http://www.allaannonser.se/, där de flesta annonssidorna online finns samlade, så att du bara behöver göra en enda sökning. På det sättet kan du fortsätta träna med din PT utan dåligt samvete över kostnaden.

morningtime-lite