Hur musik påverkar dina träningsresultat

Det är bevisat att musik kan hjälpa till med att förbättra din träning. För dig som gillar att ta dig ut på en löpningsrunda är den mentala delen av träningen oftast det jobbiga, att kunna komma bort från tankesättet som tillåter dig att ge upp. Då kan det vara bra med musik eftersom du kopplar bort de tankarna som tynger ner dig och kanske istället blir motiverad att springa snabbare. När du lyssnar på musik märker du oftast inte av lika snabbt hur mycket du egentligen anstränger dig själv och kan klara av ett extremt jobbigt träningspass.

Man som styrketränar

När du väljer musik är det viktigt att du väljer det efter vilken typ av träning som du tänkt genomföra. Anledningen till detta är för att varje låt har ett BPM värde, vilket står för ”beats per minute”. Skulle du träna något intensivt där det exempelvis är mycket explosiva och intensiva rörelser är det bättre att lyssna på något med högt BPM värde. Ska du istället löpa ett maraton eller en längre bana är det bättre att lyssna på musik med medelmåttigt BPM värde. När man är ute och springer är det viktigt att ha på sig hörlurar gjorda för träning, med smarta tillbehör smartphone går det lättare att komma in i träningslivet. Så varför vänta? Börja träna idag.

Det kan kännas svårt att hitta de perfekta låtarna för din typ av träning, men det finns många metoder för att få fram det perfekta receptet. Både på App-store och Google Play kan du hitta appar som hjälper till att räkna specifika låtars BPM värde. Detta gör det enkelt för dig att kontrollera vilket värde dina låtar har och om dom verkligen passar till motion. Du kan även ta reda på hur många steg du tar per minut. Om du tar 100 steg per minut under din joggningstur, så ska du ha en låt med ett BPM värde på 100.

Löpningsrunda vid en bro

Letar du efter de populäraste träningslåtarna men känner att du inte hittar några? Ta då hjälp utav Spotify eller Youtube och använd dig utav sökmotorn för att hitta de mest spelade spellistorna. Skulle du istället vilja skapa en spellista själv går det exakt lika bra, då du även kan anpassa den efter din musiksmak och dina träningskrav. Glöm bara inte bort att de kräver betydligt mycket mer jobb.

morningtime-lite